Zelf meewerken?

Graag! We kunnen je hulp zeker gebruiken om de website uit te breiden. Een beetje uitleg…

De website maakt gebruik van de mogelijkheden van Flickr, een populaire service om foto’s on-line te zetten en te delen met andere internetgebruikers. ArcheoNet heeft een eigen Flickr-account gecreëerd om alle foto’s van het Vlaamse en Brusselse erfgoed te verzamelen. Een van de mogelijkheid die Flickr biedt, is het ‘taggen’ van foto’s. Tags zijn trefwoorden die aan een foto worden toegekend. Ook geografische coördinaten kunnen op deze manier aan een foto toegekend worden. Deze coördinaten maken het mogelijk alle foto’s precies te situeren op een kaart.

Benieuwd wat in jouw gemeente zo allemaal beschermd is? Neem dan snel een kijkje op de website van het Agentschap RO-Vlaanderen Onroerend Erfgoed. Je kunt er de databank van het beschermd erfgoed doorzoeken in een handig geografisch overzicht. Je mooiste foto’s kan je ons bezorgen via vlaamserfgoed@gmail.com of via het speciale upload-formulier. Verklein de foto’s niet te veel; de afmetingen moeten minstens 2000×1500 pixels zijn. Je mag ons uiteraard steeds de originele foto’s bezorgen.

Vergeet zeker het onderwerp van de foto’s niet te vermelden. Het precieze adres is van de genomen foto’s is ook welkom. Je mag natuurlijk zelf al de geografische coordinaten opzoeken; dit kan bijvoorbeeld via Google Earth. Vermeld ook je volledige naam, zodat we die kunnen opnemen bij je foto(‘s) en in de lijst van medewerkers.

Erf-goed.be 2006-2015